Aktuálně

Tisková zpráva: Přispívají dotace na výzkum k úspěchu?

16.6.2017 Na podzim minulého roku think-tank IDEA prezentoval jednu z vůbec prvních analýz svého druhu zkoumající efektivitu státních dotací na firemní výzkum a vývoj. Dnes na toto téma představuje druhou odbornou studii, která porovnává výsledky programů IMPULS, TIP a ALFA, tedy klíčových dotačních programů přerozdělujících státní finance na vývoj soukromým firmám.

Více: Tisková zpráva: Přispívají dotace na výzkum k úspěchu?

 
 

Videozáznam: Kurz jako nástroj měnové politiky

15.6.2017 Přinášíme videozáznam ze speciálního semináře "Kurz jako nástroj měnové politiky" pořádaného ve spolupráci se Švýcarskou ambasádou v Praze.

Více: Videozáznam: Kurz jako nástroj měnové politiky

 
 

Tisková zpráva: IDEA pro Volby 2017 - Výchova dětí v Čechách

1.6.2017  Think-tank IDEA připravil projekt „IDEA pro Volby 2017,“ jehož cílem je nejprve prezentovat voličům srozumitelným způsobem několik vybraných socioekonomických témat a formulovat klíčové otázky pro veřejnou diskusi. A poté, na podzim 2017, v další analýze odborně rozebrat, jaké odpovědi na tyto klíčové otázky nabízejí programy politických subjektů. Dnes vychází první ze série tří studií s názvem „IDEA pro Volby 2017: Podpora rodin s dětmi.“

Více: Tisková zpráva: IDEA pro Volby 2017 - Výchova dětí v Čechách

 
 

Projekt IDEA pro Volby 2017

1.6.2017 Rok 2017 je rokem volebním. Na podzim proběhnou volby do Poslanecké sněmovny, ve kterých se o přízeň voličů bude ucházet několik desítek politických subjektů. 

Více: Projekt IDEA pro Volby 2017

 
 

Videozáznam: The New Economics of Higher Education

26.5. 2017 Přinášíme videozáznam ze speciálního semináře "The New Economics of Higher Education" s úspěšným reformátorem holandského vysokoškolského systému a bývalým tamním Ministrem školství Jo Ritzenem.

Více: Videozáznam: The New Economics of Higher Education

 
 

IDEA Zpravodaj