Aktuálně

EKONOMIE HOLEK A MAMINEK

Zveme vás na seminář EKONOMIE HOLEK A MAMINEK: Vliv mateřství na výši daní, důchodů a na rozdělení domácích prací, který se koná dne 2. března 2017 od 15:00 do 16:30 hodin v budově CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1

Více: EKONOMIE HOLEK A MAMINEK

 
 

Tisková zpráva: Co jsme ochotni udělat pro ochranu klimatu

Praha, 25.1. 2017 V listopadu 2016 podepsalo téměř 200 zemí světa v Maroku dohodu COP22, podle které se původní záměry chránit zemské klima proměnily v konkrétní závazky. Realizace těchto závazků ovšem bude mít praktický dopad  na životy obyvatel, a proto se některá navrhovaná opatření mohou v budoucnu setkat  s odporem části veřejnosti. Nakolik závazky signatářských zemí v globálních dohodách korespondují s ochotou občanů Česka, Polska a Velké Británie klima chránit? Uvnitř článku naleznete videozáznam semináře.

Více: Tisková zpráva: Co jsme ochotni udělat pro ochranu klimatu

 
 

Predátorské časopisy v databázích pro hodnocení vědy

10. ledna 2017 Rádio Wave, Pořad Universum
Studie IDEA Predátorské časopisy ve Scopusu zaznamenala nebývalý zájem ze strany akademické obce. Jeden z autorů studie Martin Srholec hovořil o pronikání tzv. predátorských časopisů do seriózních citačních databází v pořadu Universum na Rádiu Wave. Poslechněte si celý rozhovor zde

 
 

Ochota Čechů podporovat ochranu klimatu

Think-tank IDEA při Národohospodářském ústavu AV ČR Vás srdečně zve na seminář na téma "Ochota Čechů podporovat ochranu klimatu: Mezinárodní srovnání preferencí Čechů, Britů a Poláků", který se koná dne 25.1.2016 v prostorách CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1.

Více: Ochota Čechů podporovat ochranu klimatu

 
 

Transfer znalostí do praxe podnikajícími akademiky v ČR

Nový studie IDEA přináší první kvantitativní vhled do rozsahu a forem transferu znalostí skrze podnikatelské aktivity akademiků v České republice. Ukazuje, že čeští akademici se podnikatelským příležitostem rozhodně nevyhýbají. Zjištění kontrastují s rozšířeným povědomím o slabém podnikatelském duchu v akademické sféře formovaném statistikami o nízkém objemu prostředků vydávaných podnikatelskými subjekty na smluvní výzkum a nákup licencí od výzkumných organizací. Na základě těchto výsledků diskutujeme doporučení pro veřejnou politiku.

Více: Transfer znalostí do praxe podnikajícími akademiky v ČR

 
 

IDEA Zpravodaj