Aktuálně

An International Comparison of Academic Publication Output and its Influence in Selected Countries

18. 1. 2018 New web tool that offers interactive comparison of selected countries´academic publication output in terms of the quantity of articles and their influence, inferred from the academic influence level of the journals they are published in.

Více: An International Comparison of Academic Publication Output and its Influence in Selected Countries

 
 

Tvorba politiky ve střední a východní Evropě

10. 1. 2017 Veřejné orgány v postsocialistických zemích sbírají množství údajů o občanech a firmách, nicméně tyto administrativní údaje se zřídka využívají pro výzkum nebo při tvorbě politiky. Tato analýza zkoumá právě důvody tohoto jevu a nastiňuje doporučení na efektivnější využívání administrativních údajů při vytváření důkazů pro tvorbu politiky.

Více: Tvorba politiky ve střední a východní Evropě

 
 

Růst disponibilních příjmů domácností

20.12.2017 Nová studie zkoumala, jak si české domácnosti polepšily od vstupu do EU a kolik peněz prochází jejich peněženkami.

Více: Růst disponibilních příjmů domácností

 
 

Nová studie: Místní časopisy ve Scopusu

18. 12. 2017 V Česku vychází velké množství vědeckých časopisů s místním zaměřením. Směřujeme prostředky na výzkum a vývoj správným směrem?

Více: Nová studie: Místní časopisy ve Scopusu

 
 

Cena prezidenta ČSE pro autory do 25 let

30.11.2017 Petr Pleticha z IDEA získal cenu za práci "Entrepreneurship in the Information Age: An Empirical Analysis of the European Regions"

Více: Cena prezidenta ČSE pro autory do 25 let

 
 

IDEA Zpravodaj