Aktuálně

Nová aplikace: Publikační výkonnost organizací v ČR

25. 9. 2017 Think-tank IDEA představuje online aplikaci pro vyhledávání publikačního výkonu českých výzkumných organizací a součástí vysokých škol.

Více: Nová aplikace: Publikační výkonnost organizací v ČR

 
 

Nová studie: Platy učitelů v předvolebních programech

4.9.2017 Vychází v pořadí druhá publikace k tématu platů českých učitelů v rámci série IDEA PRO VOLBY 2017

Více: Nová studie: Platy učitelů v předvolebních programech

 
 

Nová mikrostránka: IDEA PRO VOLBY 2017

28.8.2017 Think-tank IDEA a deník Hospodářské noviny připravili projekt, jehož cílem je prezentovat voličům srozumitelným způsobem vybraná socioekonomická témata a odborně rozebrat, jaké odpovědi na tyto klíčové otázky nabízejí programy politických subjektů.

Více: Nová mikrostránka: IDEA PRO VOLBY 2017

 
 

NOVÁ STUDIE: Kdo je váš starosta?

17.8.2017 V pořadí dvanáctá letošní studie s názvem "Kdo je váš starosta: volební soutěž a charakteristiky zastupitelů v ČR" mapuje charakteristiky místních zastupitelů v České republice s ohledem na jejich vzdělání, věk, pohlaví a předchozí profesi a hodnotí, jak se profil zastupitele mění v závislosti na velikosti obce.

Více: NOVÁ STUDIE: Kdo je váš starosta?

 
 

NOVÁ STUDIE: Vrána k vráně sedá

27.7.2017  Dnes vychází nejnovější studie think-tanku IDEA s názvem "Vrána k vráně sedá aneb důležitost oboru studia při výběru partnera." Rozsáhle analyzuje opomíjený aspekt tématu výběrového párování: zkoumá, zda vysokoškolsky vzdělaní partneři ve společných domácnostech vystudovali přímo stejný obor vzdělání. 

Více: NOVÁ STUDIE: Vrána k vráně sedá

 
 

IDEA Zpravodaj