Rozhovor o rozdílech v přísnosti známkování

24. 8. 2022 IDEA Talks s Tomášem Protivínským, který je spolu s Danielem Münichem autorem studie “Rozdíly v přísnosti známkování žáků a dopady na vzdělanostní aspirace.”

Více: Rozhovor o rozdílech v přísnosti známkování

 
 

Kompenzace ztráty příjmů v pandemii

10. 8. 2022 Nová studie představuje výsledky analýzy vládních opatření, která měla kompenzovat ztráty příjmů domácností v reakci na pandemii covid-19.

Více: Kompenzace ztráty příjmů v pandemii

 
 

S Klárou Kalíškovou o sociálních dávkách

1. 6. 2022 Rozhovor s ekonomkou Klárou Kalíškovou z IDEA při CERGE-EI na téma chudoba a sociální dávky.

Celý rozhovor si poslechněte v podcastu Ptám se já na Seznam zprávách: Pomoc jen na papíře. Dávky neputují k těm, co je potřebují, varuje ekonomka

"Existuje představa, že lidé v sociálně vyloučených lokalitách žijí na dávkách. Ono se ale ukazuje, že je to úplně obráceně. Problém nepobírání dávek, na které mají nárok, je větší v těch sociálně vyloučených lokalitách než v běžné populaci,“ říká Klára Kalíšková v podcastu. 

Více se na toto téma dozvíte v nové studii IDEA při Cerge-EI “Chudoba a sociální dávky v sociálně vyloučených lokalitách” ZDE.

 

 
 

Slovenské rozšíření aplikace vědeckých publikací

05. 8. 2022 Prozkoumejte vliv slovenských vědeckých publikací. Nahlédněte do aplikace Publikační a citační výkon vědních oborů ve srovnání s Evropou.

Více: Slovenské rozšíření aplikace vědeckých publikací

 
 

IDEA Talks s Klárou Kalíškovou o chudobě a sociálních dávkách

03. 8. 2022 Klára Kalíšková je spolu s Miroslavou Federičovou a Lucií Zapletalovou autorkou studie “Chudoba a sociální dávky v sociálně vyloučených lokalitách.”

Více: IDEA Talks s Klárou Kalíškovou o chudobě a sociálních dávkách

 
 

IDEA Zpravodaj