Aktuálně

Fórum Zlaté koruny

Think tank IDEA se jako odborný partner účastní letošního Fóra Zlaté koruny. Dovolujeme si vás tak na něj pozvat dne 4. prosince 2014 od 9:30 hod v TOP HOTELu Praha, Blažimská 4, Praha 4. Letošní fórum má téma Konkurenceschopnost se koná pod záštitou ministra financí ČR Andreje Babiše. Fóra Zlaté koruny se konají několikrát do roka na aktuální témata, kde špičkoví odborníci od nás i ze zahraničí diskutují o závažných ekonomických otázkách.

Více: Fórum Zlaté koruny

 
 

Vliv volebních lístků na výsledky voleb

Nejnovější studie IDEA Vliv informací z volebních lístků na výsledky obecních a krajských voleb se zabývá vztahem věku kandidáta a jeho umístěním na volitelném místě kandidátní listiny.

Více: Vliv volebních lístků na výsledky voleb

 
 

Regionální rozdíly v kupní síle

Cenové hladiny v jednotlivých regionech České republiky mají významný dopad na relativní výši průměrných důchodů v ekonomice. To je jeden ze závěrů nové studie IDEA Regionální rozdíly v kupní síle: Ceny, platy, mzdy a důchody. 

Více: Regionální rozdíly v kupní síle

 
 

Budete mít nárok na důchod?

Nová studie IDEA Budete mít nárok na důchod? upozorňuje na vážný problém v nároku na starobní důchod významné části populace. 

Více: Budete mít nárok na důchod?

 
 

Učení mučení?

Studie think-tanku IDEA Učení mučení, nebo škola hrou? autorů Miroslavy Federičové a Daniela Münicha využívá mezinárodního šetření PISA 2012 a zkoumá spokojenost žáků ve školách.

Více: Učení mučení?

 
 

IDEA Zpravodaj