Aktuálně

Tisková zpráva: Přísnější tresty za vraždy?

18.4.2017 (Tisková zpráva) Poslanecký návrh novely trestního zákoníku navrhuje zpřísnit tresty za nejtěžší zločiny. Krom toho u těchto zločinů počítá se snížením trestní odpovědnosti ze současných patnácti let na třináct. Jak by se tato novelizace promítla do počtu vězňů? A jak její propagátoři vůbec zdůvodňují její potřebu?

Více: Tisková zpráva: Přísnější tresty za vraždy?

 
 

Přísnější tresty za vraždy?

17.4.2017 V pořadí pátá letošní studie think-tanku IDEA s názvem Přísnější tresty za vraždy? Vyhodnocení dopadů legislativního návrhu přináší stručnou analýzu návrhu novely trestních zákonů, kterou má Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na programu a výhledově se jí bude zabývat.

Více: Přísnější tresty za vraždy?

 
 

SIPA slaví 70. výročí založení

4. 4. 2017 (Tisková zpráva) NEW YORK, PRAHA – Vysoká škola pro mezinárodní veřejnou politiku (SIPA) při Kolumbijské univerzitě, která se specializuje na výchovu špičkových odborníků v oblasti sociálních věd a veřejné politiky, o víkendu hostila řadu významných osobností z celého světa.

Více: SIPA slaví 70. výročí založení

 
 

Zpravodaj IDEA 1 | 2017

20.3.2017 jsme publikovali první letošní elektronický zpravodaj IDEA. V něm přínášíme výběr z nejzajímavějších publikací IDEA z druhé poloviny roku 2016, včetně videozáznamů z akcí.

Zobrazit Zpravodaj IDEA 1 | 2017.

 
 

VIDEO: Jak publikují muži a ženy v české vědě

20.3.2017  Přinášíme videozáznam ze semináře, na kterém Štěpán Jurajda představil nová empirická zjištění o genderových rozdílech v publikačním výkonu, kvalitě a publikační produktivitě, o genderové polarizaci ve vědeckém spoluautorství v České republice, trendech a o mnohém dalším. V článku si můžete rovněž zdarma stáhnout publikaci danému tématu.

Více: VIDEO: Jak publikují muži a ženy v české vědě

 
 

IDEA Zpravodaj