Aktuálně

VIDEO: Ekonomie holek a maminek

8.3.2017  Přinášíme videozáznam ze semináře Ekonomie holek a maminek, který se konal v prostorách CERGE-EI 2.3.2017.

Více: VIDEO: Ekonomie holek a maminek

 
 

Proč se Evropě rodí tak málo dětí?

2.3.2017  Tisková zpráva: Evropa se nachází v hluboké demografické krizi. Ve většině zemí, včetně České republiky, na jednu ženu připadá pouhých 1,5 dětí (nebo i méně), což je hluboko pod hodnotou zaručující prostou udržitelnost počtu obyvatel.

Více: Proč se Evropě rodí tak málo dětí?

 
 

Jak publikují muži a ženy v české vědě?

Think tank IDEA při Národohospodářském ústavu AV ČR Vás zve na diskusní seminář spojený s prezentací výsledků výzkumu na téma "Jak publikují muži a ženy v české vědě: Genderové rozdíly ve vědeckém publikačním výkonu a spoluautorství", který se koná dne 16. 3. 2017 od 15:00 hodin do 16:30 hodin v prostorách CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1. Podrobnější pozvánku naleznete po rozkliknutí článku.

Více: Jak publikují muži a ženy v české vědě?

 
 

Podpora rodin s dětmi aneb daně, daně a zase daně

Jistě to znáte sami: na televizní obrazovce se ve zprávách objeví dítě a otupená a otrlá mysl národa zbystří. Z běžného tématu se okamžitě stává téma morální. Naše děti jsou něco, přes co nejede vlak.

A něco, na čem se nešetří.

Více: Podpora rodin s dětmi aneb daně, daně a zase daně

 
 

EKONOMIE HOLEK A MAMINEK

Zveme vás na seminář EKONOMIE HOLEK A MAMINEK: Vliv mateřství na výši daní, důchodů a na rozdělení domácích prací, který se koná dne 2. března 2017 od 15:00 do 16:30 hodin v budově CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1

Více: EKONOMIE HOLEK A MAMINEK

 
 

IDEA Zpravodaj