Aktuálně

Jak opravdu poznat predátorský časopis

2.5.2017 (Tisková zpráva) Publikace v prestižních vědeckých časopisech patří k základním kritériím hodnocení nejen vědce, ale i celého vědeckého pracoviště. A bývá spjata s nemalými finančními odměnami a dotacemi. Ví se však již dlouho, že zavedené citační databáze i černé listiny, kteří mají být garanty označení ´prestižní vědecký časopis´, jsou nedostatečné. Vzniká tak potřeba hledat další způsoby, jak zjistit, co je a co není predátorský časopis. Zvlášť v situaci, kdy známý zdroj pro posouzení predátorství – Beallův seznam – již není k dispozici.

Více: Jak opravdu poznat predátorský časopis

 
 

Manipulace se zakázkami: článek IDEA v AEJ

28.4.2017 Prestižní ekonomický časopis American Economic Journal (AEJ) v aktuálním čísle publikuje článek výzkumníků IDEA Jána Palguty a Filipa Pertolda na téma manipulace s veřejnými zakázkami v ČR.

Více: Manipulace se zakázkami: článek IDEA v AEJ

 
 

Tisková zpráva: Přísnější tresty za vraždy?

18.4.2017 (Tisková zpráva) Poslanecký návrh novely trestního zákoníku navrhuje zpřísnit tresty za nejtěžší zločiny. Krom toho u těchto zločinů počítá se snížením trestní odpovědnosti ze současných patnácti let na třináct. Jak by se tato novelizace promítla do počtu vězňů? A jak její propagátoři vůbec zdůvodňují její potřebu?

Více: Tisková zpráva: Přísnější tresty za vraždy?

 
 

Přísnější tresty za vraždy?

17.4.2017 V pořadí pátá letošní studie think-tanku IDEA s názvem Přísnější tresty za vraždy? Vyhodnocení dopadů legislativního návrhu přináší stručnou analýzu návrhu novely trestních zákonů, kterou má Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na programu a výhledově se jí bude zabývat.

Více: Přísnější tresty za vraždy?

 
 

SIPA slaví 70. výročí založení

4. 4. 2017 (Tisková zpráva) NEW YORK, PRAHA – Vysoká škola pro mezinárodní veřejnou politiku (SIPA) při Kolumbijské univerzitě, která se specializuje na výchovu špičkových odborníků v oblasti sociálních věd a veřejné politiky, o víkendu hostila řadu významných osobností z celého světa.

Více: SIPA slaví 70. výročí založení

 
 

IDEA Zpravodaj