Aktuálně

Co lze očekávat po Brexitu?

14.7.2016 Autor: Jan Švejnar, blog.aktualne.cz

 

Hlasováním 51,9 % vs. 48,1 % pro odchod z Evropské unie učinili Britové nejzávažnější rozhodnutí od druhé světové války. Okamžitým efektem je demise ministerského předsedy, obrovské snížení hodnoty britské libry a velký pokles cen akcií na světových burzách. Co lze očekávat v dlouhodobějším horizontu a co bychom jako země měli dělat?

Více: Co lze očekávat po Brexitu?

 
 

Tisková zpráva: Dárci politických stran a veřejné zakázky

Praha, 13. července 2016       Nejnovější studie IDEA s názvem "Dárci politických stran a veřejné zakázky" mapuje horké téma. České veřejné rozpočty ročně na veřejných zakázkách vydají kolem 14,4 % HDP. Takový objem finančních prostředků rozhodně táhne. Rozhodování o těchto zakázkách ovšem probíhá ve složitém politicko–administrativním prostoru. Jak si v tomto prostoru vedou právnické osoby, které jsou zároveň dárci politických stran a hnutí?

Více: Tisková zpráva: Dárci politických stran a veřejné zakázky

 
 

Národní srovnání vědeckého publikačního výkonu AV ČR

Nová studie podrobně mapuje podíl Akademie věd České republiky na časopiseckém publikačním výkonu České republiky zachyceném v databázi Web of Science. Srovnání zahrnuje nejen podíl na celkovém publikačním výkonu, ale také podíl na špičkovém publikačním výkonu, tedy publikacích ve špičkových časopisech oborů na základě jejich ohlasu v akademickém světě.

Více: Národní srovnání vědeckého publikačního výkonu AV ČR

 
 

Oborová publikační výkonnost výzkumných pracovišť v ČR

Nová studie IDEA navazuje na studii, kterou jsme vydali v loňském roce obsahující přehled oborové publikační výkonnosti výzkumných pracovišť České republiky za období 2008-2012. Nová studie zpracovává data za období 2009-2013.

Více: Oborová publikační výkonnost výzkumných pracovišť v ČR

 
 

Speciální akce: 2016 OECD Survey on the Czech Republic

You are invited to attend the only public seminar led by OECD representatives following the official presentation of the 2016 OECD Survey on the Czech Republic.

Více: Speciální akce: 2016 OECD Survey on the Czech Republic

 
 

IDEA Zpravodaj