Aktuálně

Světové srovnání českých a slovenských časopisů podle IF a AIS

Praha 15. 12. 2016    Vychází další bibliometrická studie IDEA, která se tentokrát zaměřuje na srovnání hodnot široce používaného citačního indexu vědeckých časopisů tzv. Impact Factoru (IF) s méně známým, ale sofistikovanějším indexem Article Influence Score (AIS). V tomto kontextu studie srovnání českých a slovenských z celosvětového hlediska.

Více: Světové srovnání českých a slovenských časopisů podle IF a AIS

 
 

Výstupy ze semináře: Motivační účinky podpory VaV ve firmách

Přinášíme výstupy ze semináře "Motivační účinky podpory výzkumu a vývoje ve firmách: Kontrafaktuální přístup k hodnocení programů", který se konal dne 2. 12. 2016 prostorách CERGE-EI. Uvnitř článku naleznete studii, jež byla na semináři představena, dále power pointovou prezentaci Martina Srholce a video ze semináře.

Více: Výstupy ze semináře: Motivační účinky podpory VaV ve firmách

 
 

Odříznout matky od práce? Není k tomu důvod

16.11.2016 Mladá fronta DNES, Autor: Jitka Vlková

 

Klára Kalíšková, spoluautorka Koncepce rodinné politiky, připravené ministerstvem práce, testuje slaďování rodinného a pracovního života v praxi. S devítiměsíční dcerou učí na částečný úvazek na vysoké škole a k tomu se věnuje výzkumu. Na rodičovské se chystají vystřídat s manželem. "Otcovská ve většině zemí funguje", říká. Velký rozhovor v MF Dnes čtěte zde

 
 

Predátorské časopisy ve Scopusu

Seznamy Jeffreyho Bealla poskytují přehledy vědeckých časopisů a vydavatelství podezřelých z tzv. „predátorských“ praktik. Jako první na světě jsme podle těchto seznamů uceleně zmapovali pronikání predátorských výsledků do citační databáze Scopus. Ukazujeme dlouhodobý trend v čase, rozebíráme rozdíly mezi zeměmi a podrobněji diskutujeme povahu tohoto problému v České republice.

Více: Predátorské časopisy ve Scopusu

 
 

IDEA Zpravodaj