Aktuálně

Ženy ve financích

Ženy dominují finačnímu sektoru. Vyplývá to z nové studie IDEA Ženy v českém finančním sektoru 1994-2012, která zároveň poukazuje na rostoucí podíl především mladých absolventek vysokých škol, přestože celkový podíl žen v tomto sektoru za posledních 20 let mírně poklesl. 

Více: Ženy ve financích

 
 

Vzdělanost a hospodářský růst

V nejnovnovější studii IDEA Daniela Münicha a Tomáše Protivínského Dopad vzdělanosti na hospodářský růst: ve světle nových výsledků PISA 2012 autoři kvantifikují možné dopady zvyšování vzdělanosti na hospodářský růst České republiky.

Více: Vzdělanost a hospodářský růst

 
 

Zdanění vysokých příjmů

Nová studie IDEA autorů Libora Duška a Jiřího Šatavy Zdanění vysokých příjmů: reforma za reformou zkoumá problematiku zdanění vysokých příjmů v České republice. 

Více: Zdanění vysokých příjmů

 
 

Diskuzní panel IDEA: Zdanění vysokých příjmů

IDEA pořádá předvánoční diskuzní panel s názvem Zdanění vysokých příjmů: reforma za reformou... Akce se koná 9. 12. 2013 v 16,30 hod v sídle CERGE-EI, Politických vězňů 7. Panelu se zúčastní zástupci akademie,c soukromé sféry a státní správy.

Více: Diskuzní panel IDEA: Zdanění vysokých příjmů

 
 

Kde pomohou e-aukce ušetřit

Think-tanku IDEA a Oživení o.s. vydávájí studii Používání e-aukcí při zadávání veřejných zakázek v ČR, jejímž cílem je přinést základní evidenci o míře používání e-aukcí při zadávání veřejných zakázek v ČR v letech 2007 – 2012. 

Více: Kde pomohou e-aukce ušetřit

 
 

IDEA Zpravodaj