Aktuálně

Nová šance pro ekonomiku

Think-tank IDEA vydává studii Predikce ekonomického vývoje České republiky. V ní její autor a výzkumník IDEA Vílém Semerák  komplexně hodnotí budoucí vývoj ČR s ohledem na nedávno skončenou recesi. 

Více: Nová šance pro ekonomiku

 
 

Kdo a kolik odvádí do společné kasy?

Nová studie IDEA Kdo a kolik odvádí do společné kasy? výzkumnice Kláry Kalíškové identifikuje výrazné rozdíly ve zdanění zaměstnanců a podnikatelů. 

Více: Kdo a kolik odvádí do společné kasy?

 
 

Co přinese reforma daní 2015?

Nová studie IDEA Co by od roku 2015 přinesla již schválená reforma poskytuje první a unikátní vyhodnocení dopadů reformy přímých daní, tedy daně z příjmů fyzických osob a pojistných odvodů, která byla Parlamentem schválena v roce 2011 a bez  intervence nové vlády po předčasných volbách automaticky vstoupí v účinnost od 1. ledna 2015. 

Více: Co přinese reforma daní 2015?

 
 

Dopad rozvodu na příjmy v důchodu

V nové studii IDEA Dopad rozvodu na příjmy v důchodu autor Jiří Šatava ukazuje, že rozvod má nezanedbatelný dopad na výši příjmů rozvedených mužů a žen v důchodu.

Více: Dopad rozvodu na příjmy v důchodu

 
 

Důchodový systém: scénáře vývoje

V nové studii IDEA Důchodový systém: scénáře budoucího vývoje její autoři Ondřej Schneider a Jiří Šatava kvantifikují možné scénáře budoucího vývoje českého důchodového systému, respektive jeho dominantní, státní a průběžně financované části. 

Více: Důchodový systém: scénáře vývoje

 
 

IDEA Zpravodaj