Aktuálně

Jan Švejnar z IDEA při CERGE-EI v Hyde Parku České televize

Ekonom a zakladatel think-tanku IDEA Jan Švejnar byl  27. 2. 2015 hostem diskusního pořadu ČT 24 Hyde Park. Hovořil mimo jiné o vládním návrhu finanční ústavy, intervenci České národní banky a budoucnosti Eurozóny.

Více: Jan Švejnar z IDEA při CERGE-EI v Hyde Parku České televize

 
 

IDEA na sympoziu o přímých zahraničních investicích

19. února 2015 na Pražském mezinárodním sympoziu o přímých zahraničních investicích vystoupil Martin Srholec z IDEA při CERGE-EI s prezentací: Přímé zahraniční investice, domácí inovace a ekonomický rozvoj

Více: IDEA na sympoziu o přímých zahraničních investicích

 
 

Motivace seniorů k práci

10. února proběhl v prostorách CERGE-EI seminář, kde výzkumník Jiří Šatava prezentoval průběžné výsledky své studie pro Evropskou komisi s názvem Working Beyond Pensionable Age: Institutional Incentives in the Czech Republic o tom, jak podpořit zaměstnanost starších pracovníků. Následné diskuze se zúčastnili experti z CERGE-EI, Evropské komise a další zástupci veřejného i soukromého sektoru.

Více: Motivace seniorů k práci

 
 

IDEA při CERGE-EI se umístila mezi nejlepšími think tanky na světě

Think Tank and Civil Societies Program při Pensylvánské universitě již 8 let hodnotí think tanky po celém světě v podobě Global Go To Think Tank Indexu. Z více než 6500 think tanků se CERGE-EI s IDEA v posledním kole hodnocení umístilo ve dvou kategoriích, „Domácí ekonomická politika“ (69. místo) a „Nejlepší univerzitě přidružený think tank“ (36. místo).

Více: IDEA při CERGE-EI se umístila mezi nejlepšími think tanky na světě

 
 

Úspěch IDEA v soutěži České společnosti ekonomické

Výzkumná pracovnice IDEA Klára Kalíšková uspěla v celostátní soutěži Mladý ekonom roku 2014, který každoročně vyhlašuje Česká společnost ekonomická. Základem úspěchu se stal její vědecký článek  Labor Supply Consequences of Family Taxation: Evidence from the Czech Republickterý byl publikován v prestižním evropském časopise Labour Economics.

Více: Úspěch IDEA v soutěži České společnosti ekonomické

 
 

IDEA Zpravodaj