Aktuálně

Diskuse na téma Evropa: Současná situace a cesta vpřed

O půlnoci ze středy na čtvrtek 15. a 16. dubna proběhla v Centru pro globální hospodářskou politiku na Kolumbijské unoverzitě v New Yorku (CGEG) panelová diskuse na téma Evropa: Současná situace a cesta vpřed.  Jan Švejnar spolu s dvěma nobelisty a ministrem financí Spolkové republiky Německo diskutovali o budoucnosti Eurozóny a o vhodnosti přijetí Eura pro Českou republiku a další země střední Evropy.

 
 

Prezentace zprávy EEAG o perspektivách evropské ekonomiky

30. března proběhla prezentace výroční zprávy EEAG Report o perspektivách evropské ekonomiky. Domácí i zahraniční hosté diskutovali o makroekonomickém výhledu a trendech, které ovlivňují evropskou politiku a hospodářství, zejména o migraci a energetické strategii. Zprávu každoročně vydává EEAG European Economic Advisory Group výzkumného centra CESifo.

Více: Prezentace zprávy EEAG o perspektivách evropské ekonomiky

 
 

IDEA na jednání Národního konventu k problematice zaměstnanosti

27. března se konal Národní konvent na téma zaměstnanost v Evropské unii, v jehož předsednictvu zasedal Daniel Münich z IDEA při CERGE-EI. 

Více: IDEA na jednání Národního konventu k problematice zaměstnanosti

 
 

Jan Švejnar na fóru HN o 25 letech tržní ekonomiky v ČR

27. března 2015 se konalo fórum Hospodářských novin na téma 25 let tržní ekonomiky v ČR. Fórum Hospodářských novin je prostor pro tradiční setkávání osobností politické, společenské a ekonomické scény. 

Více: Jan Švejnar na fóru HN o 25 letech tržní ekonomiky v ČR

 
 

Ženy a jejich (ne)diskriminace

Výzkumník IDEA Vojtěch Bartoš v nové studii (Ne)diskrinimace žen při žádosti o zaměstnání v důsledku mateřství zkoumá možnou diskriminaci uchazeček o zaměstnání v podobě nižší pravděpodobnosti pozvání na pracovní pohovor v životním období, kdy se očekává jejich možný odchod na mateřskou dovolenou a kdy rodičovství může být považováno za omezující při práci.

Více: Ženy a jejich (ne)diskriminace

 
 

IDEA Zpravodaj