Aktuálně

Motivace seniorů k práci

10. února proběhl v prostorách CERGE-EI seminář, kde výzkumník Jiří Šatava prezentoval průběžné výsledky své studie pro Evropskou komisi s názvem Working Beyond Pensionable Age: Institutional Incentives in the Czech Republic o tom, jak podpořit zaměstnanost starších pracovníků. Následné diskuze se zúčastnili experti z CERGE-EI, Evropské komise a další zástupci veřejného i soukromého sektoru.

Více: Motivace seniorů k práci

 
 

IDEA při CERGE-EI se umístila mezi nejlepšími think tanky na světě

Think Tank and Civil Societies Program při Pensylvánské universitě již 8 let hodnotí think tanky po celém světě v podobě Global Go To Think Tank Indexu. Z více než 6500 think tanků se CERGE-EI s IDEA v posledním kole hodnocení umístilo ve dvou kategoriích, „Domácí ekonomická politika“ (69. místo) a „Nejlepší univerzitě přidružený think tank“ (36. místo).

Více: IDEA při CERGE-EI se umístila mezi nejlepšími think tanky na světě

 
 

Úspěch IDEA v soutěži České společnosti ekonomické

Výzkumná pracovnice IDEA Klára Kalíšková uspěla v celostátní soutěži Mladý ekonom roku 2014, který každoročně vyhlašuje Česká společnost ekonomická. Základem úspěchu se stal její vědecký článek  Labor Supply Consequences of Family Taxation: Evidence from the Czech Republickterý byl publikován v prestižním evropském časopise Labour Economics.

Více: Úspěch IDEA v soutěži České společnosti ekonomické

 
 

Společný nárok na důchod

Důchodová komise v současnosti projednává téma společného zdanění manželů, tedy téma, které think-tank IDEA předestřel již v září 2013 ve studii Jiřího Šatavy Dopad rozvodu na příjmy v důchodu.

Více: Společný nárok na důchod

 
 

Fórum Zlaté koruny

Think tank IDEA se jako odborný partner účastní letošního Fóra Zlaté koruny. Dovolujeme si vás tak na něj pozvat dne 4. prosince 2014 od 9:30 hod v TOP HOTELu Praha, Blažimská 4, Praha 4. Letošní fórum má téma Konkurenceschopnost se koná pod záštitou ministra financí ČR Andreje Babiše. Fóra Zlaté koruny se konají několikrát do roka na aktuální témata, kde špičkoví odborníci od nás i ze zahraničí diskutují o závažných ekonomických otázkách.

Více: Fórum Zlaté koruny

 
 

IDEA Zpravodaj