Aktuálně

Seminář: Inteligentní specializace (RIS3)

 Praha 6.4.2016  Přinášíme videozáznam semináře a panelové diskuse s názvem "Inteligentní specializace: Od akademického konceptu k evropské politice a české praxi", který společně uspořádalo Švýcarské velvyslanectví v Praze a think tank IDEA při CERGE-EI

Více: Seminář: Inteligentní specializace (RIS3)

 
 

Donald Trump lidem slibuje Americký sen. Sice vágně, ale vábně

Dne 17. 3. 2016 byl hostem pořadu Jak to vidí Českého rozhlasu Dvojka Jan Švejnar. Poslechěte si jeho názory na probíhající volební kampaň v USA. 

Více: Donald Trump lidem slibuje Americký sen. Sice vágně, ale vábně

 
 

Tisková zpráva: Veřejná podpora míst ve školkách se vyplatí

Dne 8. 3. 2016      Když na přelomu tisíciletí počet dětí v předškolním věku v Česku během dekády narostl téměř o 30 %, místo ve školce se vyvažovalo zlatem. Posledních pár let počet tří- až pětiletých již klesal a bude i nadále. Přesto v obcích, kde se hodně stavělo a kam se stěhovaly mladé rodiny, není ani dnes snadné místo pro dítě v obecní školce najít. Vyplatí se státu s tím něco dělat, když zřízení jednoho nového místa ve školkách je tak „nekřesťansky drahé“? A kolik vlastně jedno místo navíc stojí?

Více: Tisková zpráva: Veřejná podpora míst ve školkách se vyplatí

 
 

Společnost (ne)vzdělanosti

Měsíčník Fokus Václava Moravce se 9. 2. 2015 věnoval problematice vzdělávání a vzdělanosti české společnosti. Jedním z pozvaných expertů byl také Daniel Münich, který se v debatě věnoval hlavně kvalitě a počtu českých vysokých škol, problematice financování vysokoškolského studia a problematice pedagogické profese. 

Více: Společnost (ne)vzdělanosti

 
 

Bez dobrých společenských věd to tady bude upocené

8.2.2016 Rozhovor redaktora Marka Švehly s ekonomem a ředitelem think tanku IDEA při CERGE-EI Danielem Münichem v posledním čísle Respektu o výchově k přemýšlení, platech učitelů a představě politiků, že školy mají vzdělávat na objednávku ekonomiky.

Autor: Marek Švehla, Foto zdroj: Milan Jaroš

Více: Bez dobrých společenských věd to tady bude upocené

 
 

IDEA Zpravodaj