Aktuálně

Privatizace je příklad, jak dohoda může Řecku prospět

Jan Švejnar byl dne 13. 7. 2015 hostem pořadu Interview ČT24, ve  kterém hovořil o aktuální situaci v Řecku a právě uzavřené dohodě zemí eurozóny a Řecka. 

Více: Privatizace je příklad, jak dohoda může Řecku prospět

 
 

Trendy a příčiny odchodů do důchodu v ČR

Think-tank IDEA při CERGE-EI vydává novou odbornou studii Trendy a příčiny odchodů do důchodu v České republice týkající se mezinárodního empirického srovnání věku odchodu do důchodu a zaměstnanosti různých demografických skupin. 

Více: Trendy a příčiny odchodů do důchodu v ČR

 
 

Bodový systém a jeho vliv na počet smrtelných nehod v ČR

 

 

IDEA při CERGE-EI vydala novou studii mapující vliv dopravního zákona, který zavedl tzv. bodový systém, zvýšil částky pokut za dopravní přestupky a rozšířil pravomoci policistů, na počty smrtelných dopravních nehod v České republice. Studie Josefa Montaga a Lucie Zapletalové identifikuje dopad, který tento zákon měl na počet smrtelných dopravních nehod z krátkodobého a dlouhodobého hlediska.

Více: Bodový systém a jeho vliv na počet smrtelných nehod v ČR

 
 

Jak nastavit inovační systém: Švýcarský model pro Česko?

Dne 2. 6. 2015 proběhl v prostorách CERGE-EI seminář spoluorganizovaný think-tankem IDEA při CERGE-EI a velvyslanectvím Švýcarské konfederace. 

 
 

IDEA na veřejném semináři o mezinárodní publikační praxi

Experti IDEA při CERGE-EI přednášeli na veřejném semináři "Mezinárodní publikační praxe v oborech společenských a humanitních věd" organizovaném Grantovou agenturou ČR.

Více: IDEA na veřejném semináři o mezinárodní publikační praxi

 
 

IDEA Zpravodaj