Aktuálně

Diskuzní panel IDEA: Zdanění vysokých příjmů

IDEA pořádá předvánoční diskuzní panel s názvem Zdanění vysokých příjmů: reforma za reformou... Akce se koná 9. 12. 2013 v 16,30 hod v sídle CERGE-EI, Politických vězňů 7. Panelu se zúčastní zástupci akademie,c soukromé sféry a státní správy.

Více: Diskuzní panel IDEA: Zdanění vysokých příjmů

 
 

Kde pomohou e-aukce ušetřit

Think-tanku IDEA a Oživení o.s. vydávájí studii Používání e-aukcí při zadávání veřejných zakázek v ČR, jejímž cílem je přinést základní evidenci o míře používání e-aukcí při zadávání veřejných zakázek v ČR v letech 2007 – 2012. 

Více: Kde pomohou e-aukce ušetřit

 
 

Nová šance pro ekonomiku

Think-tank IDEA vydává studii Predikce ekonomického vývoje České republiky. V ní její autor a výzkumník IDEA Vílém Semerák  komplexně hodnotí budoucí vývoj ČR s ohledem na nedávno skončenou recesi. 

Více: Nová šance pro ekonomiku

 
 

Kdo a kolik odvádí do společné kasy?

Nová studie IDEA Kdo a kolik odvádí do společné kasy? výzkumnice Kláry Kalíškové identifikuje výrazné rozdíly ve zdanění zaměstnanců a podnikatelů. 

Více: Kdo a kolik odvádí do společné kasy?

 
 

Co přinese reforma daní 2015?

Nová studie IDEA Co by od roku 2015 přinesla již schválená reforma poskytuje první a unikátní vyhodnocení dopadů reformy přímých daní, tedy daně z příjmů fyzických osob a pojistných odvodů, která byla Parlamentem schválena v roce 2011 a bez  intervence nové vlády po předčasných volbách automaticky vstoupí v účinnost od 1. ledna 2015. 

Více: Co přinese reforma daní 2015?

 
 

IDEA Zpravodaj